Elma Nijhuis

In 25 jaar van Pop via Blues naar Jazz. Veel opgetreden met veel plezier. Wil dit graag haar leven lang blijven doen! Haar voorbeelden zijn: Anita O’Day, Sarah Vaughan, Ella Fitzgerald, Fay Claassen, Greetje Kauffeld, Rita Reys, Ann Burton, July London en ga zo maar door! Te veel om op te noemen zegt zijzelf.

     
  Philip Gerretsen

Afgestudeerd aan het Hilversums conservatorium. Heeft daar les gehad van de legendarische Wim Overgaauw. Daarna heeft hij zich volledig in het muziekleven gestort.
Jazz is zijn passie. Heeft gespeeld in de Jan Molenaar Big-Band, opgetreden met het Rosenberg trio, les gegeven en in diverse andere formaties gespeeld. Speelt nu in het Elma Nijhuis Quartet.
Favoriete muzikanten: Pat Martino, Pat Metheny, Chuck Loeb, John Scofield enz.
Philip speelt temperamentvol en is altijd op zoek naar een goede sound.

     
  Jaap Zwaag

In het voorjaar van 1982 kwam Jaap erachter dat klassiek gitaarspelen toch niet zijn ding was. Als kind luisterde hij naar de Skymasters en het Metropole Orkest. Hij kocht een basgitaar en een versterker en ging bas spelen in de jazzworkshop van Charly Nanlohy. Na een half jaar kwam de contrabas erbij. Met de bas als fundament is hij altijd met andere muzikanten op zoek naar het moment waarop alles klopt en het gaat swingen. In het Elma Nijhuis Quartet vindt hij die muzikanten. Zijn inspiratiebronnen zijn: Ray Brown, Ruud Jacobs, Ann Burton en het trio van Louis van Dijk.
“Ik speel, omdat ik het niet kan laten”

     
  Don Spitsbergen

Don drumt vanaf zijn 15e. Was drummer in het huisorkest van jazzcafé De Tor in Enschede. Heeft daarmee veel gastsolisten begeleid. Is drummer op de LP “No One Around”van het Trio Spitsbergen met Nedly Elstak en Charles Green. Speelt het liefst zelf maar hoort ook graag hoe anderen het doen.